Nivel de vârstă:

grupa mare, școlari

Coordonatori:

prof. Stan Cristina Elena; Facalau Elena


“Ştiinţa distractivă” este în acelaşi timp şi educaţie şi divertisment. Nu avem nevoie de halate albe sau de formule complicate; copiii vor putea explica lumea din jur, constatând faptele..

Experimentele stiintifice nu sunt numai pentru oamenii de stiinta sau pentru studenti. Ele pot fi distractive pentru toata lumea- chiar si pentru tine. Partea si mai frumoasa este ca toate experimentele contin si o surpriza. Unele dintre ele te vor surprinde fiindca functioneaza. Altele te vor surprinde datorita rezultatului. Acest cerc va ajuta sa folositi stiinta în moduri care vor parea imposibile, dar care sunt mereu distractive si recreative.

Cercul îsi propune sa va ajute sa  aflati  daca aerul are greutate, daca poate exercita o forta, din ce este format si cum se propaga sunetele. Mai mult, vom cerceta cum se misca apa, de ce unele corpuri plutesc si unele nu si ce se întampla cu o substanta introdusa în apa. Vom afla de ce se formeaza umbrele, cum functioneaza lentilele sau cum vad ochii nostri. Nu vom neglija miscarea. Vom stabili de ce obiectele cad în jos, ce este gravitatie, daca putem ridica un obiect mare cu o greutate mica. Vom afla mai multe despre electricitate, magnetism si nu în ultimul rand... chimie.Vom dezlega misterele amestecurilor de substante, evaporarii, condensarii si altor fenomene.

La noi începe distractia si veti descoperi multe din misterele stiintei.