Asociația Sportivă REBEL FIGHTERS în parteneriat cu ȘCOALA PRIMARĂ ,, Petre Ispirescu,, și GRĂDINIȚA,, Căsuța cu Povești,, Constanța, organizează și promovează CERCUL DE KEMPO pentru anul scolar 2016 - 2017.

Kempo, în afara de a fi un sport, este o artă, un mod de viața. Te ajută să dobandești înțelepciune, să descoperi că ai foarte multe lucruri de învățat.

Kempo îi poate feri pe copii de viața de stradă, de viciile și problemele ce pot apărea, în general, la copiii nesupravegheați.

BENEFICIILE KEMPO-ULUI PENTRU COPII

KEMPO este cel mai complex sport de luptă provenit din Artele Marţiale, în care se foloseste întreaga gamă de tehnici de atac şi apărare. Această disciplină sportivă are foarte multe beneficii uimitoare pentru copii, atât la nivel fizic, cât şi la nivel mental. Mai jos, vă voi prezenta 7 dintre cele mai importante beneficii:

1. Tradiţe, respect, disciplină.

Respectul şi onoarea sunt o parte integrantă a kempo-ului.

2. Încredere în sine şi respect reciproc.

Pe măsură ce un copil progresează şi devine mult mai bun KEMPO, acesta va da dovadă şi de mai multă încredere în sine.

Fiecare nou nivel la care un copil ajunge, fiecare nouă centură pe care o obţine pe parcursul drumului său către centura neagră, necesită, din partea acestuia, multă muncă şi sârguinţă.

3. Auto-apărare.

KEMPO de la început a fost creat pentru a fi folosit de către cei cu capacităţi fizice mai slabe împotriva celor dotaţi fizic, prin aplicarea tehnicilor de aparare şi imobilizare a agresorilor.

4. O opţiune bună pentru copiii care suferă de un deficit de atenţie (sau ADHD).

KEMPO este un mod eficient şi amuzant de a face un copil cu ADHD să înveţe să se concentreze şi să-şi canalizeze energia asupra unor activităţi mult mai constructive.

5. Socializare.

Pentru că Kempo este un sport în care orgoliile se pierd pe drum nu rezistă decăt cei care au un caracter puternic.

6. Sănătate.

Prin sport mintea copilului are şi ea de câştigat, în urma practicării organismul eliberează o serie de hormoni benefici – endorfine, testoteron, estrogen, cortizol, tiroxina- care îmbunătăţesc starea pshihică generală. Sportivii trec mai uşor peste depresii de orice fel, fac faţă mai bine situaţiilor tensionate sau stresante şi au în general o atitudine pozitivă. In conclzie, Kempo solicită fizicul şi mintea.

7. Distracţie.

Pe lângă tehnicile specifice disciplinei Kempo, copii vor intra în contact cu o mulţine de exerciţii, jocuri de interior dar şi activităţi în aer liber destinate să le dezvolte capacitaţile de coordonare şi motrice ale corpului. Copiii au parte de o atmosferă relaxantă şi asta fără a se face compromisuri, deoarece disciplina este de asemenea foarte importantă.

KEMPO ESTE PENTRU GENERAŢIILE VIITOARE !!